En förändrad livsstil för att nå min mål

livsstil

Många har åsikter om att lägga om sin livsstil bara för att nå personliga mål. Men precis som estilo skriver så krävs det att man ska må bra i sin vardag för att skapa förutsättningar att lyckas och då kan det ibland vara viktigt att göra förändringar. Oavsett hur pass målmedveten man är och hur mycket man ska anpassa sin livsstil så behöver man komma ihåg att det viktigaste är att man mår bra längs hela resan.

Ställa om kosten

Jag skrev i senaste inlägget om att ställa om från styrketräning till mer ren löpträning. Det har fungerat väl, även om jag saknar vikterna en del. Men jag har även valt att ställa om kosten en del, inte nödvändigtvis just för löpträningen utan mer för att nå en hälsosammare livsstil.

Det viktiga att tänka på när man ska ge sig på en ”nyttigare” kost är att det inte handlar om att svälta sig själv, oavsett diet. Jag äter nog fortfarande ”för mycket”, men jag äter bra och ”nyttiga” råvaror, vilket för mig är en stor omställning i sig.

Att gå från att äta en hel del skräpmat och snacks till mer grönsaker och fräscha råvaror har gjort under, även mentalt. Nu har jag inte slutat med något och jag sätter inga förbjud, däremot har jag dragit ner på en hel del onödigt.

Att göra din livsstil till vardag

Oavsett vad man vill göra och förändra så är en förutsättning för att lyckas att göra saker till vardag eller rutiner. Så länge man gör saker för att man måste snarare än att få in det i en trivsam livsstil så kommer man få det tufft i längden. Har du svårt att få in dina nya rutiner i vardagen så börja i små steg och lägg upp en plan för en större omställning längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *